Većina slovenskih ulagača bez dividenda

Bez autora
May 31 2010

Više od 100.000 slovenskih ulagača ovog ljeta ostat će bez dividenda. Naime, poradi rekordnih gubitaka i prevelikog opsega financijskog duga brojne važne i uspješne slovenske tvrtke ove godine ne planiraju isplatu dividendi, a izuzetno rijetko tvrtke će isplaćivati dividende više od prošlogodišnjih. U tu kategoriju spadaju Mercator i Krka. Telecom Slovenije, koji je prošlih nekoliko godina isplaćivao najviše dividende, ove godine je pao na četvrto mjesto. Sve tvrtke koje kotiraju na Ljubljanskoj burzi sveukupno će za dividende namijeniti manje od 100 milijuna eura, a od toga će Mercator i Krka u tome sudjelovati s 64 milijuna eura, a na trećem mjestu je Gorenjska banka.

Većina slovenskih ulagača bez dividendaViše od 100.000 slovenskih ulagača ovog ljeta ostat će bez dividenda.

Naime, poradi rekordnih gubitaka i prevelikog opsega financijskog duga brojne važne i uspješne slovenske tvrtke ove godine ne planiraju isplatu dividendi, a izuzetno rijetko tvrtke će isplaćivati dividende više od prošlogodišnjih.

U tu kategoriju spadaju Mercator i Krka. Telecom Slovenije, koji je prošlih nekoliko godina isplaćivao najviše dividende, ove godine je pao na četvrto mjesto. Sve tvrtke koje kotiraju na Ljubljanskoj burzi sveukupno će za dividende namijeniti manje od 100 milijuna eura, a od toga će Mercator i Krka u tome sudjelovati s 64 milijuna eura, a na trećem mjestu je Gorenjska banka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik